Sökkurs


Sökkurs

sökkurs_ulfSorlinSök ingår som ett specialmoment inom Svenska Brukshundklubbens bruksprov. I sök ska hunden hitta och markera människor som ligger mer eller mindre dolda i terrängen.
Sök är också en bra aktivitet för att aktivera din hund.

I den här grundkursen arbetar vi med att skapa figurantintresse, markering, söksystem och söktaktik.

Sökkurs- grund

Grundkursen är en introduktion till sök där vi gör sökövningar, lägger upp strategier för att hundarna ska lyckas och söka på bästa sätt.

sokkurs_ulfSorlin
 

Vem passar kursen?

  • Den här kursen passar dig som är intresserad att få grundstenarna i sök.
  • Som funderar på att tävla i sök.
  • Dig som gillar att tillsammans med andra göra aktiviteter ute i skog och mark.

 

 

 

Om mig

DSC_0207sokkurs_ulfsorlinJag har tävlat upp till elitklass i sök, inom bruksprov. Idag tränar jag personsök med min egen hund, Vindögats klöver ”Iggy” helt och hållet för att det är så otroligt roligt. Vi får samarbeta med något som är både utvecklande och intressant.

Jag har min bakgrund i Svenska Brukshundklubben där förutom tävlande med egna hundar utbildat mig till instruktör i allmänlydnad, specialgrenar, räddningshund, bruks och lydnadsprovs- och räddningshunddomare och SBK-lärare. Den största delen av mitt arbete inom SBK har handlat om räddningshund där jag själv har tagit fram 5 stycken egna hundar, varav den senaste, Lisabackens Dumle De Luxe var godkänd och certifierad till den Svenska internationella sök och räddningsstyrkan.

Jag har även arbetat inom SBK med utbildning av nya domare och som lärare för räddningshundförare i samarbete med Räddningsskolan i Skövde under ett antal år.

Klicka här för min meritförteckning!

Dela gärna