Kurser


HIT FOT SITT – kurser för alla hundägare

Olika hundkurser och privata konsultationer.

I alla hundkurser utgår jag från hundens och förarens färdigheter. Övningarna utformas ofta olika för olika ekipage så att alla får träna utifrån sina förutsättningar och får lagom utmaning.

Syftet med alla övningar är att hunden ska lyckas med mer eller mindre hjälper. När något inte blir rätt får vi en chans att fundera över hur vi kan göra om men på ett annat sätt.

I aktiveringskursen kan fokus på kursens innehåll vara olika, här är deltagarnas intresseanmälan vägledande. Är fokus att nosa fram preparat så jobbar vi mest med det och men provar även lite vardagsaktiviteter som är roliga för dig och hunden. Vilket fokus kursen har står alltid i kursbeskrivningen inför varje ny kursstart.

Go stämning

Stämningen under kurserna brukar vara trevlig och positiv, det tycker jag är viktigt. Min inställning är att alla får synas och ta plats. Jag ser varje deltagare och coachar enskilt då och då under kursen gång.

Privat instruktör


När en speciell svårighet dyker upp, när du inte kommer vidare själv då kan det vara skönt att bli coachad enskilt. Du kan anlita mig för privata konsultationer. Första tillfället kostar 700 kr/timme och övrig tid utifrån antalet träffar. Tillsammans bestämmer vi upplägg och träffas vid ett eller flera tillfällen.

Är du intresserad av privata lektioner. Fyll då i en kursanmälan, berätta kort om din hund, beskriv vad det är du vill att vi ska koncentrera oss på. Vilket mål du vill ha hjälp med att uppnå.

Intresserad av kurs?

Gör en intresseanmälan. Ser jag att intresset är stort för speciell kurs kommer jag att försöka starta just den kursen. Flera kurser är redan igång men jag är intresserad av er hundägares önskemål. Era intresseanmälningar ligger till grund för mitt val av inriktning på nästa kurs. Det är alltså INGEN kursanmälan utan en Intresseanmälan.

Här kan du vill läsa mer om mina hundkurser:

Längst ner på den här sidan kan du läsa citat från kursutvärderingar från tidigare kurser som jag varit instruktör i.

Tre ord som jag tycker är grundpelare i min relation med hundar.

HIT – inkallning i alla lägen som bygger på att hunden vill komma till mig för att den själv också vill, men även i de situationer när det finns något annat som är mer lockande, farligt och viktigt att hunden kommer.

FOT – att gå vid sidan, uppmärksam och redo att samarbeta. Vare sig det gäller tävlingslydnad eller att ”gå fint” bygger det mycket på att vi har en bra relation och trygghet.

SITT – att hunden känner trygghet i alla situationer så att den kan koppla av och lita på mig som förare och vara lugn i passivitet.

Jag har med åren blivit mer och mer intresserad av hunden som art och dess särprägel och betydelse för oss människor. Hur vi kommunicerar och hur relationen mellan oss fungerar och vad som gör det speciella bandet så unikt. Att vi har olika roller i vårt förhållande med hunden, vårt ansvar att ge den en trygg tillvaro, att vi uppmuntrar till samarbete i olika former men också att vi tar vårt ansvar till att sätta gränser, både för hundens bästa och samhällets krav på bra hundhållning.

 Citat från kursutvärderingar.

Vad tycker du om ledarens engagemang?

 • ”Mycket bra. Mycket kunnig, inspirerande, ödmjuk, trygg, tolerant. Toppen!”
 • ”Utöver det vanliga.”
 • ”Trots att han säkert haft den många gånger var han mycket engagerad.”

Valpkurs Umeå Brukshundklubb våren 2011.

 • ”Stort! Massor med tips och svar på frågor.”

Valpkurs Umeå Brukshundklubb hösten 2011.

 • ”Det har varit bra med en som är kunnig och som har haft många års erfarenhet av hund. Det har gjort att man har tagit in mycket av det som sagts.”
 • ”Det har varit bra. Alla har fått vara delaktiga och haft önskemål, sen har ledaren lagt upp det bra ut efter det.”

Allmänlydnadskurs Umeå Brukshundklubb våren 2012.

 • ”Bra engagemang. Lärde sig snabbt namn på både hundar och deltagare.”
 • ”Jättebra! Det märks att han brinner för sitt jobb och hundarna.”

Valpkurs Umeå Brukshundklubb hösten 2013.

Vad anser du om kursledarens kompetens och engagemang.

 • ”Mycket hög. Duktig på att se vad just vi har för ”problem” med vår hund. Stort engagemang. Bra upplägg på kurs.”
 • ”12 på en skala 1 -10.”

Valpkurs Golden Retrieverklubben våren 2015.

 • ”Gedigen, erfaren och väldigt glad. Bra! Han har intresse i var och en.”
 • ”Väldigt kompetent och kunnig. Superbra, bra med feedback.”
 • ”Superbra. Känns otroligt kompetent. Kan komma på nya idéer/problemlösning.”
Dela gärna