Allmänlydnad-hit fot sitt


Hit, fot, sitt- Allmänlydnad

Grundpelarna hit, fot och sitt är viktiga och kan våra hundar det så är så mycket vunnet. Att vara hundägare ska vara roligt och konfliktfritt. Jag anser att det bakom dessa tre kommandon ligger så mycket mera, det handlar om att kommunicera, förstå varandra och på så sätt skapa en god relation. Det här är saker som jag verkligen gillar att arbeta med.

HIT – inkallning i alla lägen som bygger på att hunden vill komma till mig för att den själv också vill, men även i de situationer när det finns något annat som är mer lockande, farligt och viktigt att hunden kommer.

FOT – att gå vid sidan, uppmärksam och redo att samarbeta. Vare sig det gäller tävlingslydnad eller att ”gå fint” bygger det mycket på att vi har en bra relation och trygghet.

SITT – att hunden känner trygghet i alla situationer så att den kan koppla av och lita på mig som förare och vara lugn i passivitet.

Vill du bygga din och din hunds relation.

allmanlydnadskurs_ulfsorlin

Allmänlydnad är kursen för dig som vill utveckla och bygga din och din hunds relation. Vi jobbar med positiv förstärkning och tränar på att själva vara aktiva och tydliga för att t.ex. få trevliga hundmöten.  Vi tränar stadga så att hunden kan sitta eller ligga kvar en stund när vi går en bit ifrån den och vi tränar inkallning.

Allmänlydnad passar egentligen alla som vill jobba med grundlydnad, det som ger grunden för ett trevligt hundägande i vardagslivet men som också är början till mer specialiserad tävlingsträning.

Det som är viktigt att tänka på är, att för hunden som har svårt att vara tillsammans med andra hundar i grupp, antingen för att den har stort hundintresse för att till exempel leka eller att den är avvaktande och reserverad är det lämpligare att välja privata träningsträffar för att få hunden mindre intensiv och/eller tryggare i samspel med andra hundar eftersom en kurs kan vara mycket påfrestande för både ägare och hund.

Hit, fot, sitt- Allmänlydnad vem passar kursen?

Alla hundar över 8 månader. Alla ägare som vill bygga relation och få en mer följsam hund.

Tips utifrån just era utmaningar.

I alla mina kurser utformas övningarna efter de individer som är deltagare, övningarna kan varieras och kanske se olika ut för olika ekipage. Övningar som du sedan har möjlighet att fortsätta med efter kursen slut.
Under kursens gång coachar jag dig personligt, ger tips utifrån just era utmaningar.
Det här gör att just du och din hund kan få ut det bästa av utbildningen.

Citat från kursutvärderingar.

  • ”Gedigen, erfaren och väldigt glad. Bra! Han har intresse i var och en.”
  • ”Väldigt kompetent och kunnig. Superbra, bra med feedback.”
  • ”Superbra. Känns otroligt kompetent. Kan komma på nya idéer/problemlösning.”

Om mig

Jag har min bakgrund i Svenska Brukshundklubben där jag förutom tävlande med egna hundar utbildat mig till instruktör i allmänlydnad, specialgrenar, räddningshund, bruks och lydnadsprovs- och räddningshundsdomare och SBK-lärare.

Jag har med åren blivit mer och mer intresserad av hunden som art och dess särprägel och betydelse för oss människor. Hur vi kommunicerar och hur relationen mellan oss fungerar och vad som gör det speciella bandet så unikt. Att vi har olika roller i vårt förhållande med hunden, vårt ansvar att ge den en trygg tillvaro, att vi uppmuntrar till samarbete i olika former men också att vi tar vårt ansvar till att sätta gränser, både för hundens bästa och samhällets krav på bra hundhållning.

Dela gärna